Кабінет міністрів України сьогодні, на позачерговому засіданні, одноголосно ухвалив рішення про призначення Семена Кривоноса на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. Про це інформує УНН.

Як зазначив Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, він детально вивчив матеріали щодо кожного з кандидатів та провів особисте знайомство і спілкування з кожним з них. У результаті цього премʼєр-міністр вніс на розгляд Кабміну подання про призначення одного з відібраних конкурсною комісією кандидатів Семена Кривоноса на посаду директора НАБУ.

У Telegram Шмигаль зауважив, що "уряд призначив директора НАБУ. Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса".

«Вважаю всіх трьох кандидатів професійно підготовленими особами, для роботи на керівних посадах в НАБУ. З огляду на незалежність та професійність конкурсної комісії, немає жодних підстав сумніватись в незалежності та доброчесності кожного з них, тому пропоную новопризначеному керівнику НАБУ розглянути можливість призначити двох інших кандидатів, Сергія Гуляка та Романа Осипчука на керівні посади в НАБУ», – додав Шмигаль.

Він зазначив у Telegram, що "тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата". "Це демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ", - вказав Шмигаль.

"Із призначення директора НАБУ ми також маємо повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру. Наша команда віддана принципу нульової толерантності до корупції та підтримки антикорупційних інституцій", - наголосив очільник уряду.

До призначення на посаду директора НАБУ Кривонос був очільником Державної інспекції з архітектури та містобудування.