Україна планує змінити систему призову після завершення війни. Замість поточної моделі буде створена професійна армія, а також два компоненти резерву. Таку заяву зробив у четвер Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН. 

“Першочергове завдання – це завершити перехід Сил безпеки та оборони України на стандарти НАТО. В усіх аспектах: від техніки та зброї до планування та аналізу. Після завершення війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував до війни. Основою нашої оборони стане професійна армія. Одночасно буде створено два компоненти резерву. Усі військовозобов’язані будуть постійно проходити обов’язкові навчання за визначеними військовими спеціальностями”, - сказав Шмигаль.

Також важливим компонентом буде розвиток військово-промислового комплексу.

“Україна вже активно нарощує виробництво зброї та техніки. Більше того, запускаємо нові програми та проєкти. Приватний бізнес має стати повноцінним партнером держави у воєнно-промисловому комплексі. Буде створена нова система оборонних закупівель, яка включатиме активну взаємодію з міжнародним партнерами та довгострокове бюджетне планування”, - повідомив Премʼєр-міністр.