CША разом з партнерами взяли на себе зобов’язання щодо виділення сотень танків, бронетехніки, систем озброєння та іншого для захисту України, окрім того, Сполучені Штати оголошують новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів.

Про це заявив президент США Джо Байден на спільному брифінгу з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, пише УНН.

“Разом (з партнерами - ред.) ми взяли на себе зобов’язання щодо близько 700 танків, тисячі броньованих машин, однієї тисячі артилерійських систем, понад 2 мільйонів артилерійських снарядів, понад 50 передових ракетних систем, протикорабельних систем і систем протиповітряної оборони – все для захисту України. І це без врахування пів мільярда доларів", які анонсують "сьогодні і завтра”, сказав Байден.

Президент США Джо Байден прибув до Києва. Його візит не був оголошеним, і це його перша поїздка в країну після початку вторгнення рф майже рік тому.

Початок візиту відбувається на тлі повітряної тривоги по Україні.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив візит президента США Джозефа Байдена до Києва, зауваживши, що це - надзвичайно важливий прояв підтримки.