Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна сподівається, що МОК відсторонить росію та білорусь від Олімпійських ігор. А у разі допущення представників країн-агресорів, наша держава готова бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі, інформує УНН.

“Держави, які заплямували себе кров’ю українців, не можуть брати участь в Олімпійських іграх”, - заявив Шмигаль.

Він зауважив, що впродовж повномасштабного вторгнення росія вбила 340 українських спортсменів і тренерів, завдала пошкоджень або зруйнувала 343 спортивні споруди, а також продовжує здійснювати щоденні атаки на мирні населені пункти за допомогою ракет та безпілотників.

“Україна налаштована рішуче. Сформована потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, куди входять 35 держав. Разом ми готові бойкотувати Олімпійські Ігри в Парижі, якщо рф та білорусь будуть допущені до участі у змаганнях. Очікуємо, що МОК прийме правильне рішення та рішуче відсторонить агресора від Олімпіади”, - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо

Раніше голова Національного олімпійського комітету України і міністр молоді та спорту Вадим Гутцай заявив, що Україна готова взяти участь в Олімпійських іграх в Парижі наступного літа, навіть якщо в них візьмуть участь нейтральні спортсмени з росії та білорусі.