Президент США Джо Байден заявив, що сьогодні перебуває у Києві, щоб підтвердити непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України, і що підтримка України триватиме, пише УНН.

"Наближається річниця жорстокого вторгнення росії в Україну, і сьогодні я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з Президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України", - написав Байден у Twitter.

Президент США наголосив, що "коли путін розпочав вторгнення майже рік тому, він вважав, що Україна слабка, а Захід розділений". "Він думав, що зможе пережити нас. Але він глибоко помилявся", - наголосив Байден.

"За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме", - підкреслив президент США.

Президент США Джо Байден прибув до Києва. Його візит не був оголошеним, і це його перша поїздка в країну після початку вторгнення рф майже рік тому.

Початок візиту відбувається на тлі повітряної тривоги по Україні.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив візит президента США Джозефа Байдена до Києва, зауваживши, що це - надзвичайно важливий прояв підтримки.