Колишній прем'єр-міністр Італії, італійський політик Сільвіо Берлусконі після скандалу висловив підтримку Україні та заявив, що "завжди був на боці українського народу", інформує УНН.

"Подивімося фактам в очі. Ми завжди підтримували український народ, ми завжди голосували і в Італії, і в Європі за допомогу Україні як шляхом фінансування, так і постачання зброї. Я завжди був і є на стороні українського народу і миру.
Сподіваюся, що скоро ми зможемо знайти дипломатичне вирішення цієї дуже небезпечної для всіх нас війни", - написав він у Facebook.

Берлусконі додав, що він "просто запропонував великий План Маршала Заходу" щодо відновлення України, як "можливий дипломатичний спосіб" припинення війни з росією.

Колишній прем'єр Сільвіо Берлусконі заявив, що "не став би зустрічатися з українським лідером, якби все ще був при владі", а потім додав, що Зеленський нібито "продовжує атакувати два регіони на сході України".

Речник МЗС України Олег Ніколенко відреагував на заяви колишнього прем'єра, зауваживши, що безглузді звинувачення італійського політика на адресу українського президента - спроба поцілувати по лікті в крові руки російського диктатора володимира путіна.