Уряд Молдови заявив, що кількість акредитованих дипломатів та «техніко-адміністративних» співробітників, які працюють у посольстві російської федерації у Кишиневі, буде скорочено з 84 до 25, пише УНН з посиланням на Deschide.md.

"Можемо оголосити, що кількість дипломатичних посад скорочено до 10, а кількість технічних співробітників скорочено до 15. Це було принципове рішення, про яке кишинівська влада повідомила представника російської федерації сьогодні вранці в Міністерстві закордонних справ", - заявив на брифінгу прес-секретар прем'єр-міністра Доріна Речана Даніель Воде.

Пізніше МЗС країни виступило із коментарем на цю тему, зазначивши, що рішення Кишинева є наслідком численних недружніх дій щодо Республіки Молдова, не пов'язаних з дипломатичним мандатом, а також спроб дестабілізувати ситуацію в Молдові.

"Відповідно до дипломатичної ноти МЗС, переданої російській стороні під час зустрічі, зазначене рішення молдовської влади має бути виконане до 15 серпня 2023 року", - ідеться у повідомленні МЗС країни.