Велика Британія призначила новим послом  Його Величності в Україні дипломата Мартіна Гарріса. Він замінить Мелінду Сіммонс, яка чотири роки обіймала цю посаду, пише УНН з посиланням на сайт уряду Сполученого Королівства.

"Я радий повернутися в Україну, щоб очолити життєво важливу роботу нашого посольства з підтримки українського уряду та народу, який захищає свою країну та наші спільні цінності. Відносини Великої Британії з Україною ніколи не були міцнішими, ніж зараз. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - заявив Гарріс під час свого призначення.

Зазначається, що дипломат почне виконання своїх обов’язків у вересні 2023 року. А Мелінду Сіммонс, яка обіймала цю посаду раніше, переведуть на іншу дипломатичну службу.

Довідка

У 2003 році Гарріс був направлений до Києва як генеральний консул та заступник глави місії Великої Британії. У 2008-му він повернувся в Лондон і обіймав посаду радника з питань Афганістану, Пакистану та росії при Кабінеті міністрів Сполученого Королівства.

З 2010 по 2014 роки Мартін Гарріс був послом Її Величності в Бухаресті. У квітня 2014 року він вступив на посаду Міністра та заступника Глави Місії Великої Британії в москві.