Служба військової розвідки та безпеки Швеції (MUST) заявила, що росія становить явну військову загрозу в безпосередній близькості від Швеції, але її сили значною мірою залучені у війні в Україні. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

"Європейський порядок безпеки, яким ми його знаємо, припинив своє існування... і разом з цим ризики для безпеки Швеції також зросли", - сказала під час пресконференції голова MUST Лена Халлін.

Вона також припустила, що росія зміцнить свій військовий потенціал у безпосередній бризькості до Швеції, коли це буде можливо, у відповідь на заявку Швеції та Фінляндії на членство в НАТО. MUST вважає при цьому, що москва хоче уникнути переростання нинішньої напруженості у збройний конфлікт з НАТО.

"Але існує значна невизначеність, головним чином пов'язана з готовністю російського керівництва йти на високий ризик", - сказала Халлін, додавши, що високий рівень напруженості підвищує ризики того, що випадковість або неправильне судження можуть призвести до конфлікту.