Ліндсі Грем заявив, що Сенат іще далекий від ухвалення рішення щодо пакета військової підтримки для України, Ізраїлю й Тайваню.

Питання подальшого надання Сполученими Штатами Америки допомоги Україні буде вирішуватися вже наступного року. Про це у неділю, 17 грудня, заявив сенатор від Республіканської партії США Ліндсі Грем, повідомляє NBC News.

"Я розмовляв з людьми за столом переговорів з Білим домом п'ять днів тому. Ми навіть не наблизилися до угоди", - зазначив сенатор.

Він наголосив, що дуже стурбований через події на американському кордоні через потік мігрантів. Грем підкреслив, що республіканці відмовляються голосувати за допомогу Україні до досягнення компромісу щодо міграційної політики на південному кордоні.

Як відомо, раніше спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон та його однопартійці у Сенаті неодноразово заявляли, що підтримуватимуть виділення допомоги Україні лише в тому випадку, якщо це буде у пакеті з рішенням пропосилення контролю на кордоні США та Мексики.

Тим часом лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер висловив сподівання на досягнення угоди з республіканцями щодо кордону й голосування вже наступного тижня - останнього перед різдвяними канікулами.