ЦВК РФ зі скандалом відмовила у реєстрації Борису Надєждіну, якого називали головним конкурентом для володимира путіна на виборах.

У виборчому бюлетені на майбутніх виборах президента РФ буде чотири кандидати. Про це сказала голова ЦВК РФ Елла Памфілова на засіданні комісії у четвер, 8 лютого.

Зокрема, ЦВК зареєструвала кандидатами на виборах голову ЛДПР Леоніда Слуцького, віце-спікера Держдуми, члена партії Нові люди Владислава Даванкова, а також депутата Держдуми від КПРФ Микола Харитонова.

При цьому ще у січні ЦВК зареєструвала кандидатом чинного главу держави володимира путіна, якого у Росії називають самовисуванцем.

Також сьогодні ЦВК зі скандалом відмовила у реєстрації Борису Надєждіну, якого опозиційні російські політики називали головним конкурентом для володимира путіна на виборах. Рішення пов’язане з тим, що Надєждін начебто зібрав лише 95 587 "справжніх підписів", у той час, коли потрібно було зібрати 100 тисяч.

У свою чергу, політик назвав це рішення "очікуваним" і має намір оскаржити його у Верховному суді РФ.

"Я не згоден з рішенням Центрвиборчкому. Я зібрав понад 200 тисяч підписів по всій Росії… Від своїх намірів я не відступаю. Я оскаржу рішення ЦВК у Верховному суді РФ", – заявив Надєждін.