Найближчим часом вплив російських найманців на місцевих політиків може залишитися на існуючому рівні.

Російська приватна військова компанія Вагнер досі має вплив в Африці. На континенті залишається значна кількість найманців. Про це у понеділок, 25 вересня, заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, повідомляє Голос Америки.

Він зазначив, що від моменту смерті ватажка ПВК Вагнер пройшов місяць і нині США не спостерігають значних змін у відносинах між ПВК і Кремлем або ознак того, що Москва взяла на себе операції угруповання по всій Африці.

"Я думаю, що в майбутньому ви побачите певну конкуренцію в їхніх лавах за те, хто стане наступним лідером. Я думаю, що ви також побачите, що російський уряд може спробувати або замінити ПВК Вагнер якимось іншим елементом, або використати російські війська для підтримки своїх інтересів на континенті", - сказав Остін.

Глава Пентагону уточнив, що найманці ПВК Вагнер, ймовірно, зможуть підтримувати свою присутність в Африці в найближчому майбутньому, але їм буде важко робити це у середньостроковій та довгостроковій перспективі за відсутності підтримки з боку Кремля.