Через завдання ворожого удару керованою авіабомбою під час видачі гуманітарної допомоги у житловому кварталі Оріхова Запорізької області було зруйновано пункт розподілу води. Про це повідомила координаторка гуманітарної діяльності ООН в Україні Деніз Браун, передає УНН.

«Через 500 днів із початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну продовжують гинути та отримувати поранення мирні мешканці. Як повідомляється, учора під час ще одного удару загинуло та було поранено кілька цивільних громадян при отриманні гуманітарної допомоги в прифронтовому місті Оріхів Запорізької області. Пункт розподілу води, який був встановлений та обслуговувався партнером Гуманітарного фонду ООН для України, також було зруйновано під час удару», - розповіла Браун.

Вона зазначила, що мешканці Оріхова живуть під постійними обстрілами та ударами вже багато місяців.

«Коли я була в Оріхові на православне Різдво цього року, я зустрічалась із людьми, які змушені проводити більшу частину часу в укриттях. Як я вже казала багато разів і продовжу казати, міжнародним гуманітарним правом чітко передбачено, що цивільні мешканці, цивільна інфраструктура та гуманітарні активи мають бути захищені. І має бути проведене розслідування таких порушень», - заявила Браун.

Вона наголосила, що народ України потребує підтримки зараз більше, ніж будь-коли.

«Ми продовжуватимемо надавати допомогу тим, кому вона найбільше необхідна», - сказала Браун.