В Організації Об’єднаних Націй відреагували на ракетний удар по селу Гроза, що на Харківщині. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у четвер рішуче засудив напад на село на північному сході України, через який загинули десятки людей. Заяви представників ООН цитує УНН.

“Світлини, що надходять з села, де проживало всього трохи більше ніж 300 людей, жахають. ... Навмисне спрямування ударів по цивільних особах або цивільних об’єктах є воєнним злочином. Навмисне застосування завідомо непропорційних ударів є воєнним злочином”, — підкреслила гуманітарна координаторка Деніз Браун.

“Напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру заборонені міжнародним гуманітарним правом, і вони мають бути негайно припинені”, — сказав прессекретар Генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Нагадаємо

Ракетний удар росії по селищу Гроза став наймасовішим за кількістю загиблих на території Харківщини з початку повномасштабного вторгнення.

Ворожа ракета прилетіла у кафе, в якому саме проходив поминальний обід. У селі проживало 330 мешканців і з кожної сім’ї, з кожного двору одна людина була присутня на цих поминках.