Управління ООН з прав людини заявили про стурбованість через відсутність системи повернення українських дітей, яких примусово вивезли до росії за час повномасштабного вторгнення. Про це пише Reuters, передає УНН.

“Управління Верховного комісара ООН з прав людини залишається серйозно стурбованим тим, що не існує налагодженої системи повернення українських дітей, які були вивезені в інші регіони на окупованій росією території або до російської федерації. Серед дітей, які возз’єдналися зі своєю родиною після того, як родичі поїхали до рф, аби забрати їх, деякі говорили, що зазнали самі або були свідками психологічного чи фізичного насильства з боку тамтешнього педагогічного персоналу”, − наголосила заступниця Верховного комісара Нада Аль-Нашіф на Раді ООН з прав людини в Женеві.

Українська влада заявила, що ідентифікувала та перевірила майже 20 тисяч дітей, які були примусово вивезені до росії за час війни.

Наразі Україні вдалось репатріювати більше 400 дітей. І ця робота продовжується.
Уповноважений з прав людини України закликав посилити міжнародний тиск на Москву, щоб допомогти Києву повернути дітей додому.