Триває блокування руху фур у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею та в одному – на в’їзд до Словаччини. Також є черги на кордоні з Угорщиною і Румунією.

Станом на ранок у вівторок в чергах на кордоні України із сусідніми країнами перебувають понад 5 тисяч вантажних автомобілів. Про це 12 грудня повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі Українській правді.

"На кордоні з Польщею продовжується блокування трьох напрямків Рава-Руська – Гребенне, Краківець-Корчова і Шегині – Медика. На цих напрямках в черзі в бік України – 2600 вантажівок. Найбільше – навпроти пункту пропуску Шегині. Залишається приблизно та кількість вантажівок, які і до цього перетинали ці ПП, інтенсивності не відмічаємо", – розповів він.

За даними Демченко, у раніше розблокованому пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ в черзі перебуває приблизно 700 вантажівок. Станом на вчора на ранок це була 1000. Тобто є збільшення кількості вантажівок, які перетнули кордон за минулу добу. Всього кордон на цьому напрямку перетнуло 420 вантажівок, 300 з яких – в  бік України.

Триває блокування руху у пункті пропуску Ужгород – Вишнє Нємецке на кордоні зі Словаччиною. Учасники цієї блокади обмежують рух вантажівок, які їдуть з України. Але не обмежують рух транспортних засобів до України. Там зарз у черзі майже 600 вантажівок.

Інтенсивність руху в пункті пропуску Чоп – Захонь з Угорщиною залишається. Станом на ранок 500 вантажівок у черзі очікують перетину кордону.

Також, за словами Демченка, відмічається збільшення вантажопотоку і на кордоні з Румунією, де раніше черг не спостерігалося. Так у пункті пропуску Порубне – Сірет станом на ранок в’їзду в Україну очікують 800 вантажівок.