На супутниковому знімку, зробленому вранці 25 липня службою Planet Labs, видно близько 750 одиниць техніки в таборі пвк «вагнер». Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

У селі цель осиповицького району в білорусі, куди, найімовірніше, орієнтовно з 15 липня 2023 року попрямували «вагнерівці», супутникові знімки служби Planet Labs зафіксували схожі на техніку об’єкти. Наскільки дозволяє якість супутникового знімка, можна сказати, що об’єктів всього 754. Якщо серед них і є важка військова техніка, то її кількість – мінімальна, повідомляє видання.

На території табору приблизно видно:

  • 62 тентовані вантажівки;
  • 534 автомобілі з габаритами, аналогічними пікапам УАЗ, фургони, мікроавтобуси УАЗ (так звані «буханки»), мікроавтобуси типу «Газель», УАЗ «Патріоти», легкові автомобілі;
  • 33 автобуси різних модифікацій;
  • 99 вантажівок різної модифікації, включно з платформами з обладнанням, що переважно, здається, будівельним;
  • 26 вантажівок або подібних до них за розміром автомобілів, які мають військове забарвлення. Це можуть бути «Урали», «КамАЗи» або бронетехніка, про яку вчора повідомляла моніторингова група «Білоруський гаюн». Після останніх підрахунків 19 липня кількість техніки збільшилася приблизно на 269 одиниць.

Загалом зовнішній вигляд, кольори, а також тип транспортних засобів дуже схожі на ті, які спостерігалися останніми днями на відео вантажівок з технікою, помічених на трасі М5 гомель-мінськ поблизу осиповичів, зазначає видання.