Зараз Данія не планує передавати Україні свої танки.

Про це повідомив Міністр оборони Якоб Еллеманн-Йенсен в інтерв'ю, пише TV2. У Данії є 44 танки, але 14 з них зараз знаходяться в країнах Балтії. На питання журналіста, чому б 30 танків не передати Україні, міністр сказав, що країна допомагає захищатися від російської агресії інакше.

"Ці танки "не просто прикраса". Вони використовуються як стримуючий фактор, тому що у нас є балтійські союзники з дуже і дуже великим сусідом, який, як було показано, нападає на своїх сусідів", - сказав Еллеманн-Йенсен, зазначивши, що танки необхідні Данії і для навчання власних військовослужбовців.

За словами міністра, президент України Володимир Зеленський безпосередньо звертався до нього з проханням надати системи озброєння, проте Україна не запитувала танки. Він не виключив, що це питання винесуть на обговорення, якщо надійде такий запит.

"Я думаю, що ми повинні розглянути можливості, які у нас є для безоплатної передачі обладнання. Йдемо далі. Якщо Путін виграє цю війну, він продовжить. Він повинен програти", - підкреслив міністр оборони Данії.