Археологи вважають, що перстень може пролити світло на раніше невідомий родовід королівських осіб, пов'язаних з європейськими династіями раннього середньовіччя.

У південно-західній Ютландії, Данія за допомогою металошукача виявили дуже рідкісний, 1500-річний золотий перстень епохи Меровінгів, виготовлений з 22-каратного золота. Про це повідомляє Аrkeonews.

Каблучка датується 500-600 роками нашої ери та інкрустована червоним напівдорогоцінним камінням, що символізувало владу серед германських народів.

Золота каблучка, ймовірно, свідчить про існування князівського роду, тісно пов'язаного з правителями Меровінгів - королівською сім’єю, яка правила Франкською імперією.

Для германських народів гранат альмандин був символом влади.

Дизайн золотої каблучки з чотирма спіралями на нижньому боці та трилисниками в місцях з'єднання кільця з ободком демонструє найвищу якість франкської майстерності, що свідчить про елітність її власника.

"Золота каблучка не тільки розкриває інформацію про ймовірну нову княжу родину в Еммерлеві, але й пов'язує цей район з одним із найбільших центрів влади в Європі залізного віку. Золота каблучка, ймовірно, належала жінці, зокрема дочці принца, яка також була одружена з принцом", - каже Кірстін Поммергаард, яка є кураторкою Національного музею Данії.

У тому ж районі були знайдені й інші предмети - зокрема, дві золоті та сім срібних монет, а також фризька точена кераміка.