Підрив стався у тому ж районі, де було підірвано перший поїзд – в районі селища Сєвєромуйськ.

У російській республіці Бурятія невідомі підірвали ще один поїзд з паливно-мастильними матеріалами. Про це повідомив Telegram-канал Baza у п’ятницю, 1 грудня.

Вказано, що підрив стався у тому ж районі, де було підірвано перший поїзд – в районі селища Сєвєромуйськ.

"Чотири цистерни з поїзду вигоріли, ще дві були пошкоджені вогнем. За попередніми даними, паливо розлилося на площу 150 квадратних метрів", – йдеться у повідомленні.

Що стосується першого підриву поїзда у Північномуйському тунелі, то за цим факто відкрили справу за статтею про "теракт".

"30 листопада невідомі підірвали вантажний склад на перегоні Ітикіт-Окусікан, що складається з 50 вагонів (41 цистерна з дизельним паливом та трьох цистерни з авіаційним паливом). За словами локомотивної бригади, під час проходження тунелю знялася напруга, потяг загальмував. Поки члени бригади з'ясовували у чому справа, у тунелі почалося сильне задимлення – бригада закріпила потяг і покинула тунель", – пише Telegram-канал.

Стверджується, що 16 цистерн з голови потягу вигоріло, у двох цистерн в районі зливу виявили пробоїни. Після вибуху начебто вдалося вивезти 14 цистерн, але подальше транспортування вагонів поки неможливе – вибух серйозно пошкодив рейки, а паливо їх затопило.