Четверта колона пвк "вагнер" прибула до білорусі, повідомила у вівторок моніторингова група "Беларускі Гаюн", пише УНН.

"4-а колона пвк «вагнер» прибула до білорусі: понад 80 машин", - ідеться у повідомленні моніторингової групи у Telegram.

Як повідомляється, "прямо зараз у напрямку осиповичів та табору в селі ціль трасою М5 від бобруйска рухається ще одна велика колона найманців пвк «вагнер»".

"У складі колони як мінімум 80 машин різних модифікацій: 18 фур, понад 20 пікапів УАЗ, вантажівки-фургони, "буханки" близько 20 одиниць, а також автобуси ПАЗ, мікроавтобуси і кілька тентованих Уралів і КамАЗів. Техніка рухається із номерами "лнр/днр". Відомо, що колона розтягнулася трасою на +- 5 км. і зараз уже під'їжджає до з'їзду на село ціль, де знаходиться наметовий табір для найманців пвк «вагнер». За нашими даними, це вже 4-а колона найманців пригожина, яка прибула до білорусі", - вказали у групі "Беларускі Гаюн".

Раніше моніторинг засвідчив, що вже щонайменше 3 колони з "вагнерівцями" прибули до білорусі з 11 липня.

Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин погодився виїхати з росії, у результаті угоди, що розпочату через заколот кримінальну справу щодо нього закриють, а сам він "піде в білорусь". Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка. Сам пригожин після дня "походу на москву" відмовився від таких планів, заявивши, що "розгортає колони".