Перша група з близько 400 українських бійців розпочали військові навчання на американських танках M1 Abrams у Німеччині. Про це пише The New York Times із посиланням на представника Пентагону підполковника Гаррона Гарна, передає УНН.

Згідно з заявою Пентагона, близько 200 військовослужбовців - приблизно один бронетанковий батальйон - у п’ятницю почали проводити навчання на полігонах у Графенвері та Хоенфельсі в Німеччині. Вони включають базові солдатські завдання, такі як влучна стрільба та навички надання медичної допомоги, а також навчання на рівні взводу та роти, а згодом і більш масштабні навчання за участю підрозділів батальйонного розміру, які протистоять один одному.

Інші 200 українських бійців почали тренуватися, як заправляти та обслуговувати танки, повідомив полковник. Очікується, що програма з підготовки триватиме 10-12 тижнів. Боєздатні танки можуть потрапити на місця бойових дій в Україні до осені, повідомили чиновники.

Як нагадує NYT, спочатку американські оборонні чиновники заявляли, що танки M1 Abrams прибудуть в Україну не раніше наступного року. Але з січня, коли адміністрація президента США Джо Байдена оголосила, що надішле танки, високопоставлені посадовці зі сфери оборони заявили, що хочуть прискорити терміни.

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що Контактна група з питань оборони України обговорила надання танків Leopard Україні.