Призов під час війни нікуди не зникне. В Україні триває війна і потрібно захищатися. Затверджену міністром оборони Рустемом Умєровим Концепцію військової кадрової політики до 2028 року прокоментувала його заступниця Наталія Калмикова в ефірі телемарафону 5 листопада, передає УНН.

За словами Калмикової, заміна строкової військової служби інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку не означає скасування призову під час війни.

“Вишкіл — це не заміна призову. Це про готовність кожного українця мати можливість захистити себе, захистити свої близьких, захистити Україну. Це умова, з якою ми як нація живемо і маємо до цього іти. Щодо рекрутингу — ми розглядаємо декілька інструментів, які дозволять українцям ставати на військовий облік, дивитися, яким чином здібності, досвід та освіта людини найкращим чином допоможуть реалізувати потенціал під час служби”, — наголосила вона.

Окрім цього, за словами Калмикової, Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише, в який термін і коли буде здійснений перегляд політики кар’єрного зростання, психологічного медичного, соціального супроводу військовослужбовців під час служби.