Міністр оборони Естонії Ханно Певкур підтвердив план розвитку країни з 2024 по 2027 рік, згідно з яким Міністерство оборони в найближчі чотири роки закупить боєприпасів на суму понад 1,2 млрд євро, повідомляє Postimees, пише УНН.

"Повномасштабна війна росії проти України наочно показує, в які можливості нам потрібно інвестувати. Зробити це дає змогу підвищення видатків на держоборону до 3% ВВП. Пріоритетом розвитку є якомога швидше створення необхідних можливостей", - наголосив Ханно Певкур.

"Інвестиції Естонії в оборону різко зросли у світлі війни в Україні, і ми набуваємо значно більше зброї, боєприпасів і оснащення, але крім цього важливо, що ми також інвестуємо в людей та інфраструктуру", - додав міністр.

Для розвитку ППО реактивних систем залпового вогню HIMARS Естонією буде закуплено ракетний комплекс середньої дальності, боєприпаси для повітряних атак. Також розпочнеться механізація маневрених підрозділів армії, збільшуватимуться запаси боєприпасів. Лише за найближчі чотири роки планується придбати боєприпасів на суму понад 1,2 млрд. євро.

Крім того, запланована реконструкція злітно-посадкової смуги аеродрому, в Емарі розпочнеться будівництво додаткових казарм, будуть побудовані нові склади боєприпасів, продовжиться будівництво мобілізаційних складів для частин. План розвитку також передбачає заміну сторожового корабля Pikker та збільшення співфінансування проєктів в оборонній промисловості.

Поставлені планом розвитку цілі, за словами міністра оборони, обґрунтовані військовими рекомендаціями командувача Сил оборони та цілями НАТО.