Перед настанням різдвяних свят митні служби Німеччини нагадали про заборону на імпорт широкого спектра товарів із Росії.

Напередодні Різдвяних свят митниця Німеччини нагадала, що на імпорт з Росії поширюється заборона щодо широкого кола товарів, через введені санкції за агресію проти України. Відомство попередило, що буде вилучати з посилок товари, які попадають під санкції. Про це у неділю, 17 грудня, йдеться у пресрелізі митниці ФРН.

У документі наголошується, що "через дестабілізаційні дії Росії щодо України, Рада ЄС ухвалила Регламент (ЄС) № 833/2014 від 31 липня 2014 року, який забороняє ввезення до Європейського Союзу різних категорій товарів".

Цей список охоплює безліч товарів, типових для відправки в посилках на свята, таких як целюлоза, папір, деревина, вироби з дерева, каміння, дорогоцінні метали, цигарки, пластмаса і хімічна продукція, включно з косметикою.

Митниця наголосила, що підсанкційні товари з Росії можуть бути вилучені та конфісковані. Однак у повідомленні наголошується, що подарункові посилки від приватних осіб із Росії іншим приватним особам у ЄС не підпадають під санкції.