Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що Росія отримала офіційне звернення Вірменії щодо заміни російських прикордонників в аеропорту Звартноц.

Російські прикордонники повинні покинути єреванський аеропорт Звартноц з 1 серпня 2024 року. Про це сказв прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на прес-конференції у вівторок, 12 березня.

"Ми поінформували російську сторону, що ухвалили таке рішення. У листі зазначено термін – 1 серпня 2024 року", – заявив він.

За словами Пашиняна, листа надіслав в.о. начальника Прикордонної служби Вірменії на ім'я командувача Прикордонних військ РФ у Вірменії.

"Це робочий, а не політичний чи геополітичний процес. У листі міститься подяка російській стороні, і насамперед це лист подяки. І ми поінформували, що з 1 серпня службу в аеропорту нестимемо самостійно", – додав Пашинян.

У свою чергу речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що Росія отримала офіційне звернення Вірменії щодо заміни російських прикордонників в аеропорту Звартноц.

"Дійсно отримано відомчий лист, і по лінії відомств здійснюються контакти. Більшого я зараз сказати не можу", – сказав він.

Представники Прикордонного управління ФСБ Росії спільно з Прикордонними військами Служби нацбезпеки Вірменії охороняють також кордони країни з Туреччиною та Іраном на підставі договору від 1992 року.