Сполучені Штати, Південна Корея та Японія погодилися створити консультативну групу високого рівня з протидії кібердіяльності Північної Кореї, яка, за їхніми словами, фінансує її програми незаконного озброєння. Про це пише Reuters, передає УНН.

Заступниця радника з національної безпеки США з питань кібернетики та нових технологій Енн Нойбергер провела переговори зі своїми південнокорейськими та японськими колегами у Вашингтоні минулого тижня. Домовилися щоквартально проводити зустрічі в нових рамках.

Це оголошення було зроблено після того, як лідери трьох країн домовилися на серпневому саміті в Кемп-Девіді про створення нової тристоронньої робочої групи для боротьби з кіберзагрозами Північної Кореї.

Спостерігачі за санкціями звинуватили Північну Корею у використанні кібератак для збору коштів на свої ядерні та ракетні програми, а в звіті Організації Об’єднаних Націй говориться , що минулого року Північна Корея активізувала крадіжку криптовалюти , використовуючи складні методи, щоб у 2022 році вкрасти більше, ніж будь-який інший рік.

Північна Корея заперечує звинувачення в хакерських атаках чи інших кібератаках.