Президент США Джо Байден підписав указ про обмеження інвестицій США у технологічні компанії Китаю. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Білого дому.

"Розвиток чутливих технологій і продуктів, що мають вирішальне значення для збройних сил, розвідки, спостереження або кібер-можливостей є незвичайною і винятковою загрозою національній безпеці, джерело якої повністю або в значній частині за межами Сполучених Штатів, і що деякі інвестиції Сполучених Штатів можуть посилити цю загрозу", - заявив президент США

Байден зазначив, що відданість США відкритим інвестиціям є наріжним каменем економічної політики країни та дає США суттєві переваги.

Відкриті глобальні потоки капіталу створюють цінні економічні можливості та сприяють конкурентоспроможності, інноваціям та продуктивності.

Сполучені Штати, як зазначив президент країни, завжди підтримують транскордонні інвестиції, якщо це не суперечить захисту інтересів національної безпеки країни.

На думку аналітиків, контроль за інвестиціями став частиною ініціатив Білого дому щодо обмеження потенціалу Китаю у розробці технологій наступного покоління, зокрема у військовій сфері. Ці заходи додатково ускладнили вже напружені відносини між США та КНР.

Нагадаємо

УНН повідомляло, що на початку цього тижня президент Джо Байден видасть свій довгоочікуваний виконавчий указ про перевірку вихідних інвестицій у вразливі технології до Китаю,