Україна отримала всі танки M1A1 Abrams американського виробництва, обіцяні Києву адміністрацією Байдена, а саме 31 танк. Про це повідомив представник армії США в Європі та Африці, полковник Мартін О'Доннелл «Голосу Америки», передає УНН.

Полковник О'Доннелл повідомив, що всі українці, які тренувалися на танках разом з американськими військами в Німеччині, також повернулися в Україну разом із боєприпасами та запасними частинами танків.

«Ми виконали свою частину угоди. З цього моменту вони (Україна) повинні визначити, коли і де вони застосують цей потенціал», — сказав О'Доннелл.

Військові чиновники кажуть, що може минути певний час, перш ніж Abrams будуть відправлені на поле бою, оскільки українські війська переконаються, що у них є необхідні елементи підтримки, і визначать, коли і де використовувати танки для досягнення максимального ефекту проти російських військ.

«Я думаю, що Україна буде обачна в тому, коли і де вона буде їх використовувати. Танк Abrams — це до біса хороша бронетехніка, але це не панацея. Зрештою, рішучість України домогтися прориву найважливіша», - сказав О'Доннелл