Головний закупник зброї для армії США Даг Буш повідомив, що Сполучені Штати схвалили постачання Україні першої партії танків Abrams. Ці танки очікується прибудуть на початку осені, повідомляє CNN, передає УНН.

Начальник відділу закупівель армії Дуг Буш оголосив, що першу партію танків Abrams, яку США надають Україні, було схвалено для відправлення на вихідних. Ці танки мають намір прибути в Україну на початку осені, зазначив він у понеділок.

«Тепер вони (танки - ред.) повинні потрапити в Європу, а потім в Україну разом з усіма речами, які з ними йдуть. Боєприпаси, запасні частини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Отже, ви знаєте, це не тільки танки, це повний пакет, який йде з ним. Це все ще на шляху», - повідомив Даг Буш.

Також CNN стверджує, що на початку поточного року США прийняли рішення різко скоротити час, необхідний для доставки танків, замінюючи сучаснішу версію танка на старіші моделі M1-A1.

Нагадаємо

США розраховують, що перші танки Abrams прибудуть до України у вересні.

Також перш ніж Сили оборони України зможуть розпочати експлуатацію танків, вони мають пройти 10-тижневий курс навчання на 31 навчальному танку на армійській базі Графенвер у Німеччині. За словами джерела у Пентагоні, українські танкісти мають закінчити навчання на Abrams у серпні.