У пакет увійдуть системи ППО Patriot, артилерійські боєприпаси, БпЛА, ракети класу "повітря-повітря".

США готуються оголосити про надання найбільшого в історії пакету військової допомоги Україні в рамках програми USAI. Його загальна сума становитиме 6 мільярдів доларів. Про це у четвер, 25 квытня, повідомляє Politico.

"За словами двох американських чиновників, США роблять останні штрихи в одному зі своїх найбільших на сьогоднішній день пакетів військової допомоги Україні, готуючись підписати контракти на зброю та обладнання на 6 мільярдів доларів для ЗСУ", - повідомляє видання. 

Вказується, що цей пакет можуть оголосити вже в пʼятницю, 26 квітня 2024 року. 

За словами джерел видання, до пакету допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю для боротьби з дронами та ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах.

У той же час, наголошується, що очікувати зброю в рамках цієї допомоги не варто вже завтра. 

"Швидше за все, прибуде в Україну за кілька років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. Вона видає контракти американським оборонним фірмам на виготовлення нового обладнання для України, а не вилучає його із поточних запасів США", - пояснює видання.