Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван наголосив, що Україна буде в НАТО і це не підлягає обговоренню. Відповідну заяву він зробив в інтерв’ю CBS News, пише УНН.

"Ми продовжуватимемо чинити економічний тиск на росію, а українці продовжуватимуть чинити військовий тиск на росію. Тому я думаю, що зрештою, якщо росія вирішить продовжувати воювати в цій війні, це буде коштувати їй дуже дорого. А Україна продовжуватиме досягати прогресу на полі бою. Тим часом ми будемо гарантувати, що Україна матиме необхідну підтримку стільки часу, скільки їй знадобиться, і це є меседжем, який пролунав на саміті НАТО. І нарешті, так, ми сказали в НАТО дуже просто: майбутнє України - в НАТО. Ми мали це на увазі. Це не підлягає обговоренню. Всі 31 член Альянсу взяли на себе зобов'язання", - заявив Джейк Салліван.

Лідери країн-членів Альянску на Вільнюському саміті, який відбувся 11 липня, оприлюднили підсумкове комюніке, у якому йдеться, що майбутнє України в НАТО, і вона отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

В свою чергу президент України Володимир Зеленський зазначив, почув від учасників саміту чіткий сигнал, що Україна буде в НАТО після перемоги у війні.