Швейцарія готова надати підтримку МВС у розширенні спроможностей з ідентифікації осіб, зниклих безвісти. Про це повідомили в міністерство внутрішніх справ України, пише УНН.

27 жовтня Леонід Тимченко — заступник міністра внутрішніх справ України та Артур Добросердов — начальник Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС провели зустріч з представниками Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії та Посольства Швейцарії в Україні.

Під час зустрічі Реа Герінг — заступниця голови відділу з питань миру та прав людини Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії та Гайтан Ванне — радник Посольства Швейцарії в Україні розповіли про напрямки допомоги, які може надати Швейцарія, щоб розширити спроможності підрозділів МВС у розшуку та ідентифікації тіл зниклих осіб. Зокрема, це забезпечення обладнанням фахівців Експертної служби МВС.

Так, раніше швейцарською стороною були передані прилади для проведення ДНК-експертиз підрозділам Державного наукового експертно-криміналістичного центру у Запорізькій, Миколаївській та Донецькій областях.