Міністр оборони рф сергій шойгу наказав усім приватним воєнним компаніям, які воюють проти України, до 1 липня підписати контракти з армією. Про це йдеться на сайті міноборони рф, передає УНН.

Міністр оборони рф сергій шойгу встановив обов'язкову вимогу для всіх "добровольчих батальйонів", які беруть участь у бойових діях проти України, укласти контракти з армією до 1 липня. Ця вимога стосується всіх приватних військових компаній, включно з "вагнерівцями".

За словами заступника міністра оборони росії миколи манкова, таке рішення надасть "добровольчим загонам" необхідний правовий статус і забезпечить однаковий підхід до організації їхнього утримання та виконання завдань на передовій.

Згідно заявою Панкова, новий наказ від Шойгу надає можливість всім так званим добровольцям укладати контракт або з добровольчими загонами, або з міністерством оборони рф, тим самим стаючи контрактниками Збройних Сил росії.

Це рішення, за його словами, сприятиме підвищенню бойових можливостей та ефективності Збройних Сил РФ, включаючи добровольчі формування.