В Інституті вивчення війни стверджують, що президент росії володимир путін не робитиме акцент у своїй президентській кампанії 2024 року на війні в Україні, а зосередиться на нібито стабільності рф та критиці Заходу, повідомляє УНН. 

Як зазначає ISW, 8 листопада російське опозиційне ЗМІ Meduza із посиланням на два джерела, близьких до адміністрації президента рф повідомило, що мета президентської кампанії диктатора - представити путіна як лідера, який зробив росію "островом спокою".

Джерела Meduza стверджували, що рейтинги путіна підвищуються після виступів, у яких він критикує Захід. І російські пропагандисти дедалі частіше публікуватимуть матеріали про "труднощі" в західних країнах і про нібито нездатність США підтримувати Україну та Ізраїль одночасно. Джерело Meduza також заявило, що під час президентської кампанії війну в Україні обговорюватимуть тільки в разі "дуже серйозних успіхів росії" на фронті.

володимир путін, як повідомляється, готується оголосити про свою передвиборчу кампанію цього місяця, і російські джерела постійно вказують на те, що кампанія не буде широко висвітлювати війну в Україні.

Доповнення

За даними ISW, підтримувана кремлем партія "єдина росія" також усвідомила, що використання теми війни в Україні у своїх виборчих кампаніях напередодні виборів до держдуми у вересні 2023 року є неефективним і контрпродуктивним.

Однак, в Інституті зазначають, що занепокоєність кремля і "єдиної росії" підтримкою війни всередині країни не свідчить про те, що "єдина росія" чи домінування президента рф в політиці стикаються з реальною загрозою на майбутніх президентських виборах.

«Така передвиборча кампанія, якщо це станеться, подвоїть відмову Путіна налаштувати російське суспільство на воєнний стан і може збільшити інформаційні витрати, необхідні для підтримки довгострокових військових зусиль в Україні», - йдеться у звіті аналітиків.

Вибори президента рф мають відбутися 17 березня 2024 року.

Британська розвідка повідомляла, що в росії до президентських виборів кремль навряд чи оголосить про нові хвилі мобілізації.