Під час третьої зустрічі радників на Мальті було розглянуто п’ять ключових пунктів Формули миру. Про це повідомив Офіс президента України, пише УНН.

“Увагу було зосереджено на п’яти ключових пунктах Формули миру: “Ядерна та радіаційна безпека”, “Продовольча безпека”, “Енергетична безпека”, “Звільнення всіх полонених і депортованих осіб” і "Відновлення територіальної цілісності України та світового порядку",– йдеться в повідомленні.

Вчора тривала робота щодо пʼяти з десяти пунктів Формули миру. У цій третій зустрічі взяли участь дипломати з 66 країн та міжнародних організацій. Зокрема, до неї долучилися делегації багатьох держав Азії, Африки, Латинської Америки.

За словами голови української делегації, керівника ОПУ Андрія Єрмака, раніше вже були напрацьовані конкретні плани реалізації пунктів “формули миру” та створені робочі групи, які зосередилися на технічних питаннях реалізації пунктів “формули”.

Так, члени міжнародної робочої групи спільно з українськими посадовцями презентували план щодо ядерної та радіаційної безпеки, який має на меті повне рф з території Запорізької АЕС і передачу контролю над станцією Україні.

Учасники зустрічі також розглянули план реалізації пункту щодо енергетичної безпеки. Серед іншого він спрямований на запобігання порушень енергобезпеки та будь-яких агресивних дій з використанням енергії як зовнішнього важеля впливу.