Європейський суд загальної юрисдикції почав розглядати позов російського бізнесмена Михайла Фрідмана, поданий до Ради Євросоюзу через санкції, які були запроваджені проти нього після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Про це повідомляє УНН із посиланням на Bloomberg.

Видання зазначає, що на слуханні в суді один із адвокатів Фрідмана Тьєррі Марембер заявив, що через санкції Євросоюзу життя мільярдера «зруйноване».

"Це дуже негативно впливає на його життя, і це ні на чому не ґрунтується", - сказав адвокат Тьєррі Марембер, назвавши докази ЄС "такими, що не заслуговують на довіру", і такими, що "містять багато порожніх слів".

Також адвокати відкинули звинувачення у тому, що Фрідман є союзником російського президента володимира путіна, який підтримав і отримав вигоду від агресії в Україні.

Міхайло Фрідман є одним з найвідоміших російських бізнесменів, який заробив мільярди в банківській, нафтовій та роздрібній торгівлі. Після того, як він і його партнери привласнили 14 мільярдів доларів від продажу нафтової компанії контрольованій державою "Роснефти" в 2013 році, він переїхав до Великої Британії, щоб заснувати фірму прямих інвестицій, яка інвестує в бізнес по всьому світу.

ЄС і Великобританія наклали санкції на Фрідмана і його партнерів незабаром після початку вторгнення в лютому минулого року, заморозивши його активи.