російський пропагандист володимир соловйов у своєму телеграм-каналі виклав відеоматеріал з постраждалою жінкою з Умані з підписом, нібито це наслідки "жорстоких обстрілів Донбасу". У Центрі протидії дезінформації пояснили для чого окупанти це зробили, передає УНН.

"z-пропагандист соловйов у своєму TG-каналі додав відео з постраждалою жінкою з Умані з підписом, нібито це наслідки "жорстоких обстрілів Донбасу".

Відео було додано як клікбейтний анонс для реклами іншого роспропагандиста, який, за словами соловйова, "розкаже всю правду", - розказали у Центрі протидії дезінформації.

Також у цьому відеозаписі навмисно обрізали моменти, де постраждала розмовляє українською мовою, а також звинувачує рашистів у ракетному ударі по її будинку в Умані, зазначили у Центрі.

У ЦПД пояснили, що подібні дії російських пропагандистів направлені "на дискредитування ЗСУ та приховання власних злочинів".

"У такий спосіб ворог за допомогою емоційних відео намагається дискредитувати ЗСУ та приховати власні злочини", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Раніше у Центрі протидії дезінформації повідомляли, що ворог поширює фейкову обкладинку британської щотижневої газети The New European.