На тлі збройного заколоту ПВК «Вагнер» російські олігархи і як мінімум один член уряду рф покинули країну. Про це УНН повідомляє з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляють, що бізнес-джет олігарха і друга Путіна Аркадія Ротенберга Bombardier BD-700 вилетів із Москви сьогодні об 11:30 ранку і приземлився в Баку о 15:04 мск. Цей політ був запланований ще вчора ввечері.

Sukhoi Superjet віце-прем'єра Росії Дениса Мантурова вилетів з Москви о 7 ранку і приземлився в турецькому Даламані о 12:06 за київським часом.

Бізнес-джет Gulfstream G650 олігарха Володимира Потаніна, на який, ймовірно, очікує, вилетів із Москви до Стамбула о 17:00 мск.

ЗМІ також відстежили пересування літаків Путіна.

Близько 14:16 мск із Москви в бік Пітера вилетів Іл96-300ПУ Володимира Путіна. Борт зник із радарів біля Твері. На ньому встановлено обладнання для управління армією. Другий президентський борт Ту-214ПУ вилетів із Москви до Пітера о 14:44 мск. На ньому також є обладнання на випадок війни. Він зник із радарів над Гатчиною (Ленінградська область).

Нагадаємо

Раніше ЗМІ повідомили, що Дмитро Медведєв і його сім'я залишили московський регіон, у напрямку якого просуваються бойовики «вагнера».