Угорщина внесена до "недружніх країн" росії через приєднання до санкцій, але канали для діалогу залишаються відкритими, заявив посол росії в Угорщині євген станіславов в інтерв'ю росЗМІ, повідомляє УНН.

За словами станіславова, в основі політики Угорщини є прагнення захистити свої інтереси. При цьому країна зазнає "негативних наслідків української кризи і нав'язаних ЄС і США антиросійських санкцій".

"Будапешт демонструє прагматичну позицію, від якої поки що не збирається відмовлятися навіть під тиском своїх союзників щодо ЄС та НАТО", - зазначив очільник російської дипмісії.

станіславов зазначив, що Будапешту певною мірою це вдається, але по факту Угорщина підписалась під санкційними пакетами Брюсселя і буде їх виконувати.

"Саме тому вона віднесена до категорії недружніх росії країн, на адресу яких можуть застосовуватися наші заходи у відповідь", - сказав станіславов.

За його словами, санкції мають все більш негативний вплив на всі сфери співпраці росії та Угорщини, зокрема на економіку, політику, культуру, людські контакти.

"Останнім часом від цього все більше починає страждати і нормальна життєдіяльність російського посольства. Але ми залишаємось оптимістами і навіть на цьому фоні продовжуємо прагнути конструктивної взаємодії з Угорщиною і тримати канали діалогу відкритими задля збереження накопиченого за минулі роки багажу позитивних напрацювань", - підкреслив станіславов.