Офіційні особи США, оцінюючи слова різних українських чиновників про атаку БПЛА на кремль, зазначають, що відповідальність могла нести українська група, повідомили CNN джерела, знайомі з розвідкою, пише УНН.

У перехоплених повідомленнях деякі члени військової та розвідувальної служби України припускають, що операцію проводили українські сили спеціальних операцій.

Ця розмова в поєднанні з іншими перехопленими повідомленнями російських офіційних осіб, які звинувачують Україну в нападі та цікавляться, як це сталося, змусили офіційних осіб США розглянути можливість того, що за інцидентом 3 травня стоїть українська група.

Однак США не змогли дійти остаточного висновку щодо відповідальних і лише з низькою впевненістю оцінюють, що за інцидентом могла стояти українська група, заявили офіційні особи.

У них досі немає остаточних доказів того, хто запустив безпілотники, і офіційні особи США досі вважають малоймовірним, що високопосадовці українського уряду, включаючи президента України Володимира Зеленського, віддали наказ про атаку або знали про неї заздалегідь.