російський диктатор володимир путін назвав «повною нісенітницею» версію про можливу причетність «проукраїнської групи» до вибухів на «Північних потоках», передає УНН із посиланням на російські ЗМІ.

На думку російського президента, вибух "подібного роду, такої потужності, на такій глибині" можуть здійснити «тільки фахівці, причому підтримані всією міццю держави, яка має певні технології».

"Те, що це теракт — це вже ні для кого не секрет, це, на мою думку, всі вже визнали. Причому теракт, очевидно, скоєний на державному рівні, тому що ніякі любителі подібної акції вчинити не можуть", — заявив пПутін.

путін також стверджує, що судно "Газпрому" виявило свідчення можливої наявності ще одного вибухового пристрою на трубі "Північного потоку" за 30 кілометрів від місця вибуху. За його словами, знайдено було "стовпчик, який стояв у такому ж місці, де стався підрив".

"Фахівці вважають, що це може бути антена для прийому сигналу для приведення в дію вибухового пристрою, який може бути - я не стверджую, але може бути - закладено під трубопровідну систему", - сказав російський диктатор.

За словами путіна, росія запропонувала сформувати міжнародну групу експертів для вивчення району підриву газопроводу та виявлення можливих додаткових вибухових пристроїв, але отримала "невизначену відповідь".

Німецька поліція повідомила, що в січні обшукала судно, яке, ймовірно, транспортувало вибухівку, яку використали для підриву трубопроводів "Північний потік". Згідно з повідомленням, в інциденті використовувався човен, який орендувала компанія з Польщі, яка належить двом українцям.

Зазначається, що група вийшла з порту Росток на півночі Німеччини 6 вересня 2022 року і наступного дня була виявлена на данському острові Крістіансо в Балтійському морі.