Спікер відомства назвав цей інцидент "шокуючим" і додав, що той дискредитує мітинги та шкодить репутації країни.

Міністерство закордонних справ Польщі стривожене проросійським плакатом учасників протесту фермерів 20 лютого. Відомство закликає протестувальників дистанціюватися від подібних осіб, бо це шкодить репутації країни, заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський, повідомляє Європейська правда.

Текст на плакаті фермера закликав Путіна "навести лад з Україною, Брюсселем та польською владою". На тракторі також висів прапор СРСР.

Спікер міністерства наголосив, що подібні вчинки шкодять репутації Польщі, а також дискредитує самих організаторів протестів.

"Ми переконані, що це спроба "захопити" протестний рух фермерів з боку радикальних і безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати і вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цієї і подібних дій", – додав посадовець.

Вронський нагадав, що "теперішнє становище польських фермерів – це результат агресії Володимира Путіна проти України і наслідків цього для глобальної економіки, а не того, що українці захищаються від агресії".

Павел Вронський заявив, що інцидент є шокуючим і дискредитує протести. За його словами, не важливо, чи проросійські гасла з’явилися через реальних агентів Росії, чи через "корисних ідіотів".