Довідки видавалися громадянам третіх країн, що на момент вторгнення РФ легально проживали на території України, і прибули до Польщі втікаючи від воєнних дій.

Посольство України в Польщі заявило, що продовження статусу тимчасового захисту, про яке повідомив уряд Польщі раніше, не стосується громадян України.

Зазначається, що громадяни України, які отримали тимчасовий захист у Польщі на основі Спеціального закону від 12 березня 2022 року, тобто отримали номер PESEL зі статусом UKR, станом на 18 січня 2024 року можуть перебувати у Польщі на підставі цього статусу до 4 березня 2024 року.

"Про подальші зміни повідомлятимемо окремо", - зазначили у посольстві.

Як повідомляється, згідно з інформацією, розміщеною на офіційній сторінці Управління у справах іноземців, продовження терміну дії довідок про користування тимчасовим захистом не означає продовження терміну дії тимчасового захисту громадян України.

"Довідки про користування тимчасовим захистом видавалися громадянам третіх країн, що на момент початку повномасштабного вторгнення легально проживали на території України, і прибули до Польщі втікаючи від воєнних дій", - пояснили в посольстві.