Президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв'ю українським телеканалам порівняв росію з "диким звірем". Він наголосив, що країну-агресора потрібно зупинити, інакше вона може напасти на інші країни "колишньої сфери впливу Радянського Союзу", передає УНН.

"Не можна дозволити росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона як дикий звір, який їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, то зазвичай кажуть, що його треба просто вистежити і застрелити, бо він звик їсти людське м'ясо. Так само і з росією", - наголосив Дуда.

Президент застеріг, що якщо росії вдасться "з'їсти" Україну навіть частково, вона захоплюватиме більше територій, "як тільки оговтається". Він додав, що потім країна-агресор може напасти на інші країни - Польщу, країни Балтії, і країни колишньої сфери впливу Радянського Союзу.

"Можливо, Захід цього не розуміє, але ми це прекрасно знаємо. Це абсолютна умова успішного і справедливого завершення цієї війни. Яким воно має бути? Щонайменше таким, щоб відновити верховенство міжнародного права. Міжнародне право буде відновлене тоді, коли росія буде витіснена з усіх окупованих земель України, і Україна відновить повний контроль над своїми територіями у міжнародно визнаних кордонах", - підсумував Дуда.