Навмисний напад на російський літак у міжнародному повітряному просторі був би «відкритим оголошенням війни», заявив посол Москви у США, передає УНН.

«Навмисний напад на російський літак у нейтральному повітряному просторі — це не просто злочин за міжнародним правом, а відкрите оголошення війни найбільшій ядерній державі», — заявив анатолій антонов у заяві, поширеній посольством росії у США в Telegram пізно у середу.

антонов заявив, що можливий збройний конфлікт між росією та США «радикально відрізнятиметься» від війни в Україні.

«Чи готовий Капітолій наразити американських громадян і міжнародну спільноту на ризик повномасштабної ядерної війни? ...».

антонов сказав, що за «розпалювання апокаліптичного конфлікту» слід винити американських політиків, а не російських льотчиків.

«Ми не прагнемо конфлікту з атомною енергетикою. Ми продовжуємо підтримувати контакти, у тому числі по лінії Міноборони, для запобігання ненавмисним інцидентам. Хотілося б, щоб політики США також ставилися до відносин з росією», — сказав антонов.

У вівторок Пентагон заявив, що російський винищувач Су-27 зіткнувся з безпілотником MQ-9 Reaper, внаслідок чого безпілотний літальний апарат упав у міжнародних водах.

росія заперечувала, що її винищувачі вступали в контакт із безпілотником, але заявила, що спробує витягти уламки безпілотника.

Раніше антонов заявляв, що безпілотник збирав розвіддані для передачі Україні для ударів по росії.