Метеорологи б'ють на сполох, оскільки в Долині Смерті в американському штаті Каліфорнія спека у вихідні може сягати 54,4 градуса за Цельсієм (130 градусів за Фаренгейтом), пише УНН з посиланням на SFGATE.

«Ставтеся до спеки серйозно та уникайте перебування на відкритому повітрі, - закликали в Центрі прогнозування погоди Національної метеорологічної служби США. - Температура сягне рівня, який становитиме небезпеку для здоров'я та буде потенційно смертоносним для будь-кого без ефективного охолодження та/або адекватної гідратації».

Хвиля спеки триватиме з п'ятниці до понеділка, а неділя, ймовірно, буде найспекотнішим днем у більшості місць у всьому штаті Каліфорнія, і очікується, що температура перевищить норму, і рекорди того дня можуть бути побиті, особливо в долині Сан-Хоакін і пустелі Мохаве.

Долина Смерті, ймовірно, стане одним із найспекотніших місць у Каліфорнії цими вихідними, і, за прогнозами, там буде близько 130 градусів за Фаренгейтом (приблизно 54,4 градуса за Цельсієм). 

Ешлі Нікерсон, метеоролог з офісу метеорологічної служби в Лас-Вегасі, сказала, що найвища температура, коли-небудь зареєстрована в Долині Смерті, становила 134 градуси за Фаренгейтом (близько 56,6 градуса за Цельсієм) 10 липня 1913 року. Деякі вчені ставлять під сумнів достовірність температури, знятої понад 100 років тому, і вважають рекордом 130 градусів (приблизно 54,4 градуса за Цельсієм), який було зафіксовано 16 серпня 2020 року.

Нікерсон додала, що нічні температури в Долині Смерті будуть не менш небезпечними. Прогнозується, що найнижча температура недільної ночі становитиме 101 градус за Фаренгейтом (близько 38,3 градуса за Цельсієм).