Генеральне командування Збройних Сил Польщі проводить пошуки запалу ракети, відсутність якого помітили після патрульного вильоту поблизу кордону з білоруссю. Про це пише Defence 24, повідомляє УНН.

У Генеральному штабі Польщі повідомили, що у вівторок після завершення патрулювання в районі кордону з білоруссю, було помічено, що в одній з ракет відсутній запобіжник.

“Політ здійснювався вздовж прикордонної смуги і не проходив над забудованою територією. У зв’язку з тим, що пошуки пристрою поки що не увінчалися успіхом, повідомляємо, що детонатор має вбудовані запобіжники і не становить загрози для навколишнього середовища”, — повідомляють у відомстві.

Збройні сили повідомляють, що продовжуватимуть пошуки пристрою. Військові закликають: у разі контакту з детонатором позначити місце та повідомити про знахідку найближчу військову частину і поліцію.

Нагадаємо

У середині грудня минулого року в польському повітряному просторі була виявлена російська крилата ракета Х-55. У квітні ракета була знайдена в лісі в Замості поблизу Бидгоща випадковим свідком.

Ні прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, ні президент Анджей Дуда, глава Збройних сил, нібито не знали про те, що ракета порушила повітряний простір.

Міністр національної оборони Маріуш Блащак поклав відповідальність за ситуацію на оперативного командувача генерала Томаша Пйотровського, який нібито не поінформував його про інцидент і не вжив відповідних заходів для пошуку російської ракети.