Новий польський уряд дивиться на всі питання, пов'язані з Україною, свіжим поглядом, зазначив Радослав Сікорський.

Новий уряд Польщі вивчає можливості для збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки, працюючи над новим пакетом допомоги Україні. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на форумі у Давосі, повідомило агентство Reuters у середу, 17 січня.

"Ми дивимося на всі питання, пов'язані з Україною, свіжим поглядом. Ми вивчаємо, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів та амуніцію, а також те, що у нас ще є на складах", – розповів він.

За словами Сікорського, Польща переконує союзників, що вартість стримування Росії у випадку, якщо вона завоює Україну, буде набагато більшою, ніж вартість постачання Києву зброї для ефективного захисту від агресії Кремля.

Сікорський визнав, що Україна і Польща повинні продовжувати працювати над вирішенням проблем, привітавши угоду між його урядом та перевізниками про призупинення блокади кордону з Україною.

"Польща не повинна бути країною, яка несе основний тягар витрат на солідарність з Україною від імені всього Євросоюзу... Ці витрати неминучі, ми їх приймаємо, але вони мають бути більш справедливими", – додав він.