У п'ятницю ввечері група іммігрантів спробувала нелегально потрапити до Фінляндії з Росії. Прикордонники застосували сльозогінний газ, щоб запобігти цьому

Група емігрантів намагалася незаконно потрапити з території Росії до Фінляндії, прикордонники застосували сльозогінний газ. Про це повідомляє Yle, передає УНН.

Зазначається, що увечері в п’ятницю група людей прибула до прикордонного переходу Нійрала з наміром перетнути кордон. Однак прикордонники запобігли їхній спробі. Один з учасників групи намагався втекти повз прикордонників, але його затримали, після чого до нього застосували сльозогінний газ.

Представник прикордонної служби зазначив, що група не дотримувалася вказівок прикордонників, і не було ясності щодо намірів частини людей покинути місце. Щоб відновити контроль над ситуацією, було ухвалено рішення використати сльозогінний газ як найменш жорсткий засіб.

Потерпілому від впливу газу було надано першу допомогу, і він почувається добре. Начальник прикордонного поста Нійрала назвав подію поспіхом, і після цього ситуація нормалізувалася, а членів групи доправили на прикордонний контроль.

Доповнення

Наразі розслідується, чи є учасники групи прохачами притулку. Співробітник зазначив, що прикордонників заздалегідь попередили про наближення групи за допомогою датчиків, і вони були готові до подібних ситуацій, враховуючи можливий ажіотаж у п’ятницю. Він також підтвердив використання сили для управління натовпом.